06 Haziran 2005 Pazartesi       




 

Şakir Süter


 
sakir.suter@aksam.com.tr
sakir.suter@superonline.com

Okuyucu Mektupları

   
 
* BAĞIŞ VE BABACAN'A - '..AKP Milletvekili Egemen Bağış, Amerikalı senatörlerin Kuzey Kıbrıs'ı ziyaretinden ziyadesiyle memnun olmuş. Amerikalılar da 2 günlük turistik ziyaret ertesinde AKP hükümetinden Kıbrıs'la ilgili koparacakları sınırsız tavizleri düşündükçe mutlu olmuşlardır. Bir de Sn. Ali Babacan'a göre ABD ile ilişkiler yeterince derin değilmiş. Teklifim şu; AB ile müzakereleri kesip, ABD ile federal devletine katılım müzakerelerine başlayalım. Hem AB gibi zorluk da çıkarmaz; üstelik 1945'ten bu yana epeyce de mesafe katettik nasıl olsa!' * Fatih TOZKAN.

* MİLLİ EĞİTİM'E - '..Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde ikamet etmekteyim, özelleştirme mağduruyum. Hükümet bizleri geçici 657 4/C diye bir kararname ile okullara atadı ama ne atama üvey evlattan da öte ne bir kadro var, ne de çalışma saati. Başımızdaki müdür bizlere istediği saat, istediği işi yaptırmaya veya bizlere nefsi olarak biraz kızsa tek taraflı sözleşmeyi feshetmeye yetkili. Kanun kararnamemizi ve sözleşme metnimizi okumuş olsanız size hiçbir şey yazmaya gerek kalmaz anlardınız. (meb.gov.tr de var.) Kimin ne kadar maaş alacağı belirsiz, kimin hizmetli, kimin memur olduğu inanın hiç belli değil. Lütfen bu adaletsizliği, çarpıklığı dile getirin.' * Nihat GÜMÜŞ- Telf. 0272-6396159.

* İKİ HAYIR - '..Fransa ile Hollanda'nın 'hayır' oyları yanlış yorumlanmamalı. 5 yıldır Avrupa'da yaşıyorum. Mayıs 2004'te AB'ye 10 yeni ülke katıldı. Ekonomik sorunlar arttı. Yeni katılan ülkelerden ucuz işçi gelmekte. Bu yüzden Almanya'da, 2. Dünya Savaşı'ndan beri en yüksek işsizlik dönemi yaşanmakta. Bir de buna Türkiye'nin AB'ye katılma arzusu, yani daha çok ucuz işçi gelme tehlikesi ekleniyor. Açıkçası burada ciddi bir gelecek kaygısı yaşanıyor. Türkiye'deki tekstil işçileri Çin'i nasıl istemiyorsa, Avrupa'daki işçi gücü de Türkiye'yi istemiyor. Bu yüzden HAYIR dendi. Başka çareleri de yok. Halkının istediği doğrultuda genişlemeyi durdurmak durumunda. Ya AB ya da Türkiye. Durum maalesef bu.' * Ali IRMAK.

* BU NE İYİMSERLİK! - '..Avrupa'da yaşıyorum. İnternetten gazetelerimizi, köşe yazarlarımızı okudum. Şaşırdım kaldım. Geçen hafta Schröder batmış, Chirac batmış. AB Anayasası ve AB büyük darbe yemiş. AB halkı genişlemeyi protesto etmis. Gene de hükümet ve bazı yazarlarımız çıkıp bu durumu toz pembe gösterebiliyor! Türkiye'de buna 'iyimserlik' deniyor. Fakat bu halki enayi yerine koymak, uyutmak olmuyor mu? Belki 3 Ekim müzakereleri başlar ama pek kesin sayılmaz. 3 Ekim'de Kıbrıs, Ermeni sorunu, insan hakları uygulamaları vs. ile 'piyasayı' açarlarsa ayvayı yeriz. 3 Ekim'den sonra Türkiye'nin derin dondurucuya konulacağı kesin. AB genişlemesi duracak. Gerisi hayalperestlik.' * Barış SERT.

* BORÇ ÖDEMEK - '..1997-2001 arasında İnönü Ünt.'de eğitim gördüm. Bu sürede öğrenim ve katkı kredisi aldım. Borcumu kurumun belirlediği şartlarda ödüyorum. İnanın çok zor şartlarda ödüyorum borcumu. Çevremde, aynı krediyi benden 5-6 yıl önce almış insanlar var. Bu kimselere ne bir duyuru ne bir ödeme çağrısı ne de kurum sitesinde bu borçlarla ilgili bilgi var. Sorum şu: Benim gibi borcunu ödeyenler enayi mi?'* Kemal SOYLU-Konya.

* MHP'DEKİ SIKINTI - '..MHP'deki temel sıkıntı başlıklı yazınızı okudum. Size gülerek fikirlerini anlatan ağabeyimin anlattıklarını okurken ben gülemedim, üzüldüm. Ve acıdım. İnsanların donanımı eksikse ve bu eksikliğe rağmen bu dava bu kişiyi sırf ahde vefa için yıllarca bu çatı altında tutup en yüksek makamlarda oturtup ona bir kimlik kazandırdıysa ve o kişi de daha sonra kendi yetersizlikleri ve hezeyanları ile teşkilatını arkadan hançerliyorsa Ülkücü bu duruma sadece üzülür.' * Hasan YAMAN - MHP Seyhan İlçe Başk.

* OKUL TUVALETİ - '..Ankara'nın Hasanoğlan Beldesi'nde eğitim ve öğretimi ciddi bir şekilde yapmayan çalışan Dr. Kazım Mıhçıoğlu İlköğretim Okulu'yuz. Okulumuzun kızlar tuvaletlerinin durumu çok kötü. Tuvaletlerimizin onarılmasıyla iligili olarak sizden yardım istiyoruz. Bildiğimiz kadarıyla okullara bu tür yardımları yapan kurum ve kuruluşların harcadığı tutarın tamamı yıl sonunda vergiden düşmektedir. Tuvaletlerimizin onarım bedeli tahminen 10 bin YTL civarındadır. Biz bu miktarı malzeme olarak talep etmekteyiz. Bunu sağlayabilecek kişi ya da kurumlara bizi yönlendirmenizi veya bu durumu gerekli kurumlara iletmenizi okulumuzda öğretim gören öğrenci ve görev yapan öğetmen ve velilerimiz adına sizden istirham ediyorum.' * Yalçın MERAKLI- Okul Müdürü. Tlf: 0312 866 15 95.

AB gerçeği * AB GERÇEĞİ - '..AB, Fransa'daki oylama sonucu artık bence sona ermiştir. Ne yazık ki medyada bu durumu çarptıran yazılar çıkıyor. Dilerim en kısa zamanda gerçeği görürler.'

* Coşkun TELCİLER. Adalet mi bu? * '..Bizler beyannamelerimizi verip de, yani vergi ödeme planı ile çalışmalarımızı sürdürürken aniden yoksullaşarak vergi ödeyemeyen kitleyiz. Vergi ödememe niyetimiz olsaydı, bizler de sahte fatura, bilgi gizleme gibi yollara eğilebilirdik. Şimdi hükümetimiz 2. defa yukarıda sayılı her türlü kötü suça af çıkarıyor, bizlere yok. Lütfen, bu adalet midir?' * Ugur Ferhan KARAGÖZ-Yılka İnş. Ltd. -0212 660 56 58.




Kalıp gibi!

Erzurum'u gezen Almanya'nın Bavyera'sından bir turist kenar semtlerdeki tezek kalıplarını gösterip sormuş:

- Bunlar nedir, nasıl yapıyorsunuz?

- Bunlara tezek derler, hayvan dışkısıdır, kışın yakarız.

Bavyeralı turistin aklı karışmış ve vardığı sonucu not defterine şöyle yazmış:

- Demek ki Türkiye'de hayvanlar, dışkılarını böyle 'kalıp gibi' yapıyorlar!..

(* Muzaffer Alacaoğulları'ndan...)




NOKTA...Düşüncelerini değiştirmeyenler yalnızca delilerle ölülerdir. (T. Lowell)


 

 

Diğer YAZARLAR

 



 
 

 

Bu site AKŞAM INTERNET SERVİSİ tarafından hazırlanmıştır.
| Web Editörü | Her Hakkı Saklıdır. ® Site içeriği izinsiz kopyalanamaz.
Bu site en iyi 1024x768 çözünürlüğünde IE5.0 ve üzeri tarayıcılarda görüntülenebilir