 |
|
|
|
Koş Youla koş
|
|
|
Kimseyi incitmek değil amacım. Ya da kimseyi küçümsemek. Bilirsiniz bıçak kemiğe dayanana kadar bekleyebilirim ben. İşte korkarım o an geldi, belki de geçiyor.
Beşiktaş'a birazcık objektif bakabildiğinizde bile eleştirilecek o kadar çok şey var ki.
Artık çoktan geçtik uzun vadeli Avrupa takımı olma planlarını. Hiç benimsemediğim, kısa vadeli günü kurtarma planları bile işlemiyor.
Eski Fenerbahçe'nin kaybolmaya yüz tutmuş izlerini bulup oralardan yürümeye çalışmak neden?
O yollar ki Fenerbahçe gibi Türkiye'nin en fazla maddi, manevi desteğe sahip kulübünü bile mutlu etmemiş.
Fenerbahçe, geçmişte Beşiktaş ve Galatasaray'ın genç ve yetenekli oyuncularla kurduğu takımlarla on yıllara damgasını vurmasını kendisine örnek alırken, uzun vadeli planların içine girerken Beşiktaş Transfer Komitesi'nin eski Fenerbahçe'ye özenmesi neyin nesi? Piyasada ne var ne yok alıyorsun.
Yaşlarını, oynadıkları mevkileri, hiç bir şeyi düşünmeden. Bir de bu oyuncularla sanki kaçıyorlarmış gibi üç yıllık, dört yıllık anlaşmalar yapıyorsun.
Şimdi kurtulabilirsen kurtul. Ayrıca paraları da tükettiğin için bu sezona ümit de bırakmıyorsun. Kala kala elinde bir tek Rıza Çalımbay'a duyulan sevgi ve güven kartın var.
Umarım Del Bosque'nin başına gelenler Rıza Çalımbay'ın da başına gelmez. Umarım o da 'Tüm yetkiler hoca'ya aitti' diyen ve işin içinden sıyrılan yönetimin kurbanı olmaz.
Burada kimsenin iyi niyetini ve de Beşiktaş sevgisini tartışmak değil benim amacım. Ama ne yazık ki iyi niyet tek başına yeterli değil, işlerde yeterli olmak gerek. Mali olarak zaten çökmüş durumda Beşiktaş. Bu yüzden Beşiktaş'ın tek bir çaresi var; o da akıllı olmak. Ama ne yazık ki o da bugüne kadarki uygulamalardan anlaşılacağı üzere olası gözükmüyor hiç.
Peki Rıza hoca istediklerini hangi ölçüde gerçekleştirebilir? İşte bu da tartışılır.
Çünkü bugünün Beşiktaş yönetiminde sorumludan geçilmiyor. Arayıcılar, tarayıcılar, danışmanlar bu kadar çok olmamıştı Beşiktaş tarihinde.
Ve bu uzman kişiler Dünyayı geziyorlar, pardon tarıyorlar ve sonunda bula bula Youla alınıyor Beşiktaş'a. Pes doğrusu.
Bırakın futbolunu (zaten herkes biliyor, muamma hiç değil), hangi genç Youla nedeniyle Beşiktaşlı olur, hangi Beşiktaş'lı Youla forması için sıraya girer ve hangi taraftar Youla'nın bol ofsaytlı koşularını izlemek için İnönü Stadına gider, soruyorum size?
Çok geriye gitmeye gerek yok; Bir Nouma'ya bakın, bir de Youla'ya. Fazla söze ne hacet?
|
|
|
|
|
|
 |