 |
|
|
|
Her 'Diyar'ın kralı
|
|
|
Diyarbakır deplasmanı F.Bahçe için her zaman kabus gibidir. Öyle ki Denizli ile Lorant, Güneydoğu'dan mağlubiyetle dönüşlerinin bedelini çok ağır ödemişti. Daum için belki böyle bir tehlike ufukta yoktu ama kaybedilecek puanın Sarı-Lacivertliler için telafisi zor olabilirdi. Hele G.Saray ile oynanacak kupa maçı arafesinde puan kaybetmek affedilecek bir hata olmazdı. F.Bahçeli futbolcuların gergin olması gerekiyordu. Ancak gergin olan F.Bahçeliler değil, 6 haftadır maç kazanamayan Diyarbakır'dı.
Bin Alex klasiği ve Tuncay'ın kafası
Oğuz Çetin, gemileri yakıp, takımını çift forvetle sahaya sürdü. 8'de Cem Yanık'la gole çok yaklaştı. 10 ve 14'te hakemlerin tartışmalı kararlarının ardından F.Bahçe, oyunu Diyarbakır sahasına yıktı. 19'da Serhat'ın şutunda, 27'de Nobre'nin uçarak kafa vuruşunda Fadhel gole izin vermedi. Fadhel 42'de çaresiz kaldı. Bir Alex klasiği, bir ölü top klasiği devrenin skorunu belirledi. Alex'in kullandığı serbet atışta ceza sahası içinde kafayı vuran Tuncay topu, Fadhel'in uzanamayacağı köşeye gönderdi: 1-0.
Futbolcular sustu, golü taraftar attı!
Fenerbahçe 46'da yine golle burun buruna geldi. Aurelio şutunu çekti. Fadhel yatarak pozisyonu önledi. 54'te Sinan yüzde yüzlük golü kaçırdı. 58'de bu kez sahnede Serhat vardı. Kalede de Fadhel. 70'de Serhat nefis çalımlarla iki rakibinden sıyrılıp şutunu çekti. Fadhel'den dönen topu Nobre tamamladı: 2-0. Diyarbakır'ın gol özlemini ise sahaya girip, uçarak kendini kaleye atan bir taraftar giderdi. Rüştü de Diyarbakırlı taraftarı tebrik etti.
ANELKA ALARMI!
Fenerbahçe, Diyarbakır maçında kasığındaki ağrıları devam eden Fransız yıldız ile birlikte sakat olan Servet, kırmızı kart cezalısı Ümit ve sarı kart cezalısı Luciano'dan yoksun mücadele etti. Anelka'nın Galatasaray ile oynanacak Türkiye Kupası final maçına yetiştirilmesi için seferberlik ilan edildi. Anelka'nın yerine forma şansı bulan Serhat, böylece yedek kulübesinden de kurtulmuş oldu. Genç futbolcu bu sezon Sarı-Lacivertli takımda sadece 12 maçta ilk 11'de sahaya çıktı.
MAÇIN YILDIZI YİNE HAKEMLER OLDU!...
Fenerbahçe-Trabzon maçından sonra Diyarbakır maçına da hakemler damgasını vurdu. 10. dakikada Serhat, Diyarbakırlı oyuncunun ters bir vuruşla kendi kalesine doğru gönderdiği topla defansın arkasında buluştu. Aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Ancak yardımcı hakem ofsayt gerekçesiyle bu golü iptal etti.
Bu pozisyondan dört dakika sonra ise bu kez Liverpool-Chelsea maçında atılan goldeki gibi F.Bahçe kalesinde tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Göksel'in sağ çaprazdan kaleye gönderdiği topa Serkan müdahale etti. Yardımcı hakem topun çizgiyi geçmediğini belirtip oyunu devam ettirince Yunus Yıldırım da bu karara uydu.
DAUM'DAN İNCE MESAJ
Daum, 'Sözleşme uzatmayı düşünüyor musunuz?' şeklindeki bir soruya 'Net bir şey söyleyemem ancak yapılan görüşmeler olumlu ve dostane bir şekilde devam ediyor. Ailem de İstanbul'da kalmak istiyor. Bundan sonra da başarılı bir gelecek için hazırım' diye yanıt verdi. 'Peki ne zaman' şeklindeki soruyu ise Alman çalıştırıcı manalı cevapladı ve şunları söyledi:
'Kızımın İstanbul'da dünyaya gelmesi kararırını ben verdim. Kızım bir Türk gibi dünyaya geldi. Ama sözleşmeyi hangi gün uzatacağımıza dair kararı ben veremiyorum'. Fenerbahçe teknik direktörü, lig ve kupa yarışı için de 'Şu an için şampiyonluk yarışıyla ilgilenmiyoruz, ilgilendiğimiz tek maç var o da Galatasaray ile oynayacağımız kupa finali maçı' diye yorum yaptı.
20 Şubat'taki Kayseri maçından sonra ilk kez ağları havalandıran Tuncay Şanlı, sevincini golde büyük katkısı olan Alex'le paylaştı. Yıldız futbolcu, serbest vuruşu kullanıp, bu sezon ligdeki 15. asistini yapan Alex'in önünde diz çöktü. Brezilyalı futbolcu da ayağını 7. golünü atan Tuncay'ın dizine koydu. Tuncay, Alex'in kramponunu cilalayıp, şükranlarını dile getirdi ve Diyarbakır maçında çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek 'Ben genelde gol attırmayı severim. Gol atmayı da özlemişim' dedi.
FENERBAHÇE İÇİN DE DUA EDİYORUM
Aziz Yıldırım, Mardin'de F.Bahçe Altyapı Spor Okulu ve F.Bahçeliler Derneği'nin açılışını yaptı. Yıldırım'a, Vali Temel Koçaklar siyah-beyaz güvercin hediye etti. Yıldırım, açılışa katılan Deyrül Zafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özme'ye 'Bizim içinde dua ediyor musun?' diye sordu. Özmen ''Türkiye için dua ediyoruz. Elbette ki Fenerbahçe için de dua ediyoruz'' diye konuştu.
|
|
|
|
|
|
 |