27 Nisan 2005 Çarşamba       




 

Liselerin 12 dev adamı

   
 
Ülkerspor'un Altyapısı'nı oluşturan Şehremini Lisesi öğrencileri, Polonya'nın Wroclaw kentinde 3-10 Nisan tarihleri arasında dünyanın 24 ülkesinden gelen öğrencilerin katıldığı Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'na katıldı. Şampiyonada Şehremini Lisesi'nin 12 öğrencisi Danimarka, Hollanda, Almanya, Slovenya, Belçika, Çin ve finalde de Yunanistan'ı yenerek Liselerarası Dünya Şampiyonu unvanını aldı. Takımın tamamı Ülkerspor Genç ve Yıldız Takım oyuncularından kurulu.

Ülkerspor'un sekiz yıldır Şehremini Lisesi ile çalıştığını anlatan Ülkerspor Genel Menajeri Hakan Artış, takımın bu başarısıyla kulübün geleceğinin de sağlam olduğunu söylüyor. Okul binasında spor salonu yok ancak kulüplerinin yakın olması öğrencilerin kolaylıkla antrenman yapma fırsatı sağlıyor. Öğrenciler öğleye kadar süren okullarından sonra kulüplerine geçerek antrenman yaptıklarını anlatan Artış, antrenmanların haftada dört gün sürdüğünü belirtiyor. Sporcular işte burada biraz sıkıntı yaşıyor. Özellikle sınav dönemleri kitaplarıyla basket topu arasında kalıyorlar. Ama hiçbiri bundan şikayetçi değil. Çünkü onlar için her ikisi de çok önemli. Hemen hemen hepsi basketbolü hobi olarak değil, geleceklerinde meslek haline getirmeyi amaçlıyor. Artış, devlet lisesi olan Şehremini Lisesi'nin eğitim alanında da başarılarının olduğuna dikkat çekiyor.

Sahaya kazanmak için çıkıyoruz

Bu başarılarının üç-dört yıllık bir çalışma sonucu gerçekleştiğini anlatan Antrenör Aziz Bekir, başarılarının altında yatan düşünceyi de şöyle anlatıyor; 'Her maçtan önce kazanacağız diye sahaya çıkıyoruz. Her zaman en iyi olmayı amaçlıyoruz. Her yaptığımız şey için en iyiyi yapmayı hedeflemeliyiz. Ertelediğimizde o günü kaybetmiş oluruz...'

Maç son saniyelerine dönersek skor birbirine çok yakın. Şehremini Liseliler son bir çıkış yapıyor. Çıkışı yapan Burak Yönder... Ve Yönderi'in attığı üçlüyle skor bir anda yükseliyor. Bu saniyeleri yaşayan lise son sınıf öğrencisi Yönder, 'Şut öncesi az bir zaman vardı. Takımın bana güvenmesi beni çok mutlu etti. Eğer top potadan geçmeseydi güvenleri sarsılacaktı. Top bana geldiğinde ben de görevimi yerine getirdim' diye anlatıyor.

Bize kimse güvenmiyordu. Oradaki hedefimiz ilk üçtü. Ama biz birinci olduk. Basketbol gelecekte mesleğim olabilir.

Berkay Sahillioğlu (17)Türkiye Şampiyonası'ndan sonra ilk üçe girmemiz garantiydi. Oraya gittikten sonra buna daha çok inandık. Ayrıca Milli Takım'da da oynayan Sahillioğlu, zaman zaman antrenmanlar ve dersler arasında sıkışıp kaldığını söylüyor.

Ogün Sevinç (18):Beş yıldır Ülkerspor'da oynayan Ogün Sevinç, 'Sezon başında şampiyon olmak hayaldi. Ama zamanla gücümüzün farkına vardık' diyor. Takım kaptanı olan 1.98 boyundaki Sevinç, aynı zamanda en iyi forvet oyuncusu.

DALİDA ÖZATAY dalida.ozatay@aksam.com.tr


 
 

Diğer PENCERE haberleri

 

 
 

 

Bu site AKŞAM INTERNET SERVİSİ tarafından hazırlanmıştır.
| Web Editörü | Her Hakkı Saklıdır. ® Site içeriği izinsiz kopyalanamaz.
Bu site en iyi 1024x768 çözünürlüğünde IE5.0 ve üzeri tarayıcılarda görüntülenebilir