23 Nisan 2005 Cumartesi       




 

En güzel armağan

   
 
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ve bugünlere taşıyan Türkiye Büyük Millet Meclisi 85 yaşında. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde büyük imkansızlıklar içinde toplanarak, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' inancıyla Kurtuluş Savaşı'nı yürüten Meclis'in kuruluşu ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. Etkinlikler kapsamında bugün TBMM'de resmi törenler düzenlenecek. Törenler, saat 09.00'da, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın başkanlığında Bakanlar Kurulu üyeleri, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, TBMM'de temsilcisi bulunan siyasi parti genel başkanları, milletvekillerinin TBMM'deki Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ve saygı duruşunda bulunması ile başlayacak. Arınç ile siyasi erkan, daha sonra Anıtkabir'e çelenk koyacak.

İlk Meclis'te buluşma

Birinci Meclis'teki tören saat 10.00'da başlayacak. Törene, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da katılacak. Törende, 23 Nisan 1920'de en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mensubu Şerif Bey'in Meclis'te yaptığı konuşma seslendirilecek. TBMM Başkanı Arınç, 85. Yıl Anma Günü konuşmasını yapacak. Arınç, daha sonra kutlamaları kabul edecek. TBMM Genel Kurulu, saat 14.00'de özel gündemle toplanacak. Arınç'ın konuşmasının ardından, TBMM'de grubu ve üyesi bulunan siyasi partilerin genel başkanları birer konuşma yapacak. Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Özel Gündemi'ni Cumhurbaşkanlığı locasından izleyecek. AA




ÖĞRENCİLER BÜYÜKLERİNE ÖZENDİ

Meclis Genel Kurulu'nda İkinci Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimlerinde, öğrenciler milletvekillerine özendi, liste yüzünden tartışma ve protestolar yaşandı. 81 ildeki okullardan seçilen il temsilcileriyle Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Eskişehir'den Ramazan Bıyık, İzmir'den Aziz Mücahit Bakır, Niğde'den Burhan Akbaş, Artvin'den Aysel Öztür, İstanbul'dan Caner Çakıcı, Divan üyeleri listesiyle aday oldular. İzmirli Bakır'ın bir liste daha çıkarması tepkilere neden oldu. Öğrenciler alkışlarla ve kürsüye sırtlarını dönerek protesto ettiler. Ramazan Bıyık Başkan seçildi.




MİNİK YÜREKLERDEN DEV BAYRAK

Beyoğlu İlçesi'ndeki 27 okuldan yaklaşık bin 300 çocuğun katıldığı Sevgi Yürüyüşü, dün İstiklal Caddesi'nde yapıldı. Çocuklar, bando eşliğinde, ellerindeki bayrak ve flamalarla Tünel'den Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşte dev bir Türk Bayrağı da açıldı. Bando takımının çaldığı marşlarla İstiklal Caddesi cümbüş alanına dönerken, büyükler de en az minikler kadar eğlendi. Kortejdekileri en çok sevindiren olay ise balkonlardan üzerlerine atılan çiçekler oldu. Çocukların yürüyüşüne turistler de ilgi gösterdi. Kortejde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile sanatçı Gönül Yazar ve Murat Evgin de yer aldı. Yürüyüşten sonra Tatilya Eğlence Merkezi'ne götürülen çocuklar gönlünce eğlendi.

Süleyman ARIOĞLU - İSTANBUL


 
 

Diğer GÜNCEL haberler

 

 
 

 

Bu site AKŞAM INTERNET SERVİSİ tarafından hazırlanmıştır.
| Web Editörü | Her Hakkı Saklıdır. ® Site içeriği izinsiz kopyalanamaz.
Bu site en iyi 1024x768 çözünürlüğünde IE5.0 ve üzeri tarayıcılarda görüntülenebilir