 |
|
|
|
Bombardıman
|
|
|
rabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ'un Almanya'da yaptığı Fenerbahçe'yi hedef alan açıklamalar, Sarı-Lacivertli camia tarafından tepki ile karşılandı. F.Bahçe Kulübü dün bu konu ile ilgili sert bir deklarasyon yayınladı. Deklarasyonda özetle şöyle denildi:
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sayın Atay Aktuğ'un bugün gazetelerde yer alan talihsiz ve şaşırtıcı açıklamalarını şiddetle kınıyoruz.
Trabzonspor gibi güzide bir kulübün başkanı takımının şampiyonluk yarışında geriye düşmesinin faturasını başkalarına kesmeye çalışırken, attığı dikkatsiz adımlar nedeniyle bir büyük camiayı hedef alarak kamuoyunda infial yaratmıştır.
İspata davet
Ayrıca, Sayın Aktuğ'un İstanbul'a başkaldırış sözleriyle Türk Sporu'nda şiddeti ve düzensizliği önleme yasasının 15. maddesine aykırı davrandığı, açıklamalarıyla ayrımcılık yaparak taraftarları tahrik ettiği de açıkça ortadadır. Ligin kritik haftalarına girildiği böyle bir dönemde Trabzonspor yöneticilerinin her puan kaybı sonrası başkalarını suçlayıcı açıklamalar yapması, farklı konular ima etmesi de manidardır.
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak herkesi bildiğini açıklamaya ve ima ettikleri ya da açıkça dile getirdikleri suçlamaları kamuoyu önünde ispata davet ediyoruz.
Sayın Atay Aktuğ'a; Fenerbahçe ile ilgili açıklama yapmadan önce bizzat kendi eski ve yeni yöneticileri ile Fenerbahçe' nin nasıl bir camia olduğunu istişare etmesini öneriyoruz.
Ayrıca, Fenerbahçe Futbol takımının geçen yıl Şampiyon olurken Trabzonspor'u her iki maçta, bu yıl da Trabzon'da 2-0 yendiğini hatırlatırız.
Yıldırım açıklamıştı
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sn. Aziz Yıldırım'ın hangi anlamı taşıyarak söylediğini defalarca açıkladığı mali genel kurulda sarfettiği sözleri farklı yöne çekmek isteyenler kendi başarısızlıklarını kamufle etme, gündemi değiştirme ve Fenerbahçe'nin yolunu kesme hedefi gütmektedirler.
Fenerbahçe'nin güçlendiğini, yükseldiğini ve geleceğin kulübü olma yolunda dev adımlarla yürüdüğünü görenler alışkanlık haline getirdikleri karalama kampanyalarıyla Fenerbahçe' nin yolunu kesmeye çalışıyorlar.
Kirliliğe alet olmalıyız
Fenerbahçe hiçbir zaman futbolun kirli ve pis yanında olmadı.. Saha dışı oyunlara hiçbir zaman başvurmadı.. Aksine bu tür oyunlara engel olmaya çalıştı.. Fenerbahçe kirliliğe alet olmadı, alet etmeye çalışanlara fırsat vermedi ve asla da vermeyecek.
Biz Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak temiz, şikesiz, lekesiz bir futbolun uğruna tüm çabaları sarfeden ve bu doğrultuda mücadele veren ve her zaman da verecek olan bir büyük kulübün ve camianın başında görev yapıyoruz.
Fenerbahçe Spor Kulübü maksadını aşan sözlerle camiamızı suçlamak ve karalamak isteyen kifayetsiz muhterislerin oyunlarına hiçbir zaman ayak uydurmayacak ve çekilmek istenen kaos ortamına girmeyecektir.
Hukuki haklarımız saklı kalmak kaydı ile, Sayın Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Alexli Brezilya Uruguay önünde
Brezilya Dünya Kupası Finalleri Güney Amerika elemelerinde bugün Uruguay ile karşılaşıyor. Önceki gece oynanan maçta Peru'yu 1-0 yenerken zorlanan Sambacılar, grupta Arjantin'in ardından 2. sırada yer alıyorlar. Teknik Direktör Alberto Parreira'nın Peru maçında yer vermediği F.Bahçeli Alex'i, ikinci yarıda sahaya sürmesi bekleniyor. Türkiye saati ile sabaha karşı 03.30'da oynanacak maçı Kanal Türk naklen yayınlayacak.
Daum'dan pres ve şut çalışması
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum dün takımına iki ayrı çalışma yaptırdı. Sabah yapılan günün ilk idmanında ters top ve tam sahada çapraz koşuların ardından futbolcularına pres yapmalarını söyleyen Alman teknik adam, akşamki idmanda ağırlıkla şut çalışması üzerinde durdu. Oldukça tempolu geçen çalışma 1.5 saati bulan taktik çift kale ile sona erdi. Futbolcuların antrenmanda oldukça neşeli ve istekli oldukları gözlendi.
Antrenmana sabah idmanından sonra sol baldırında hafif sakatlık oluşan Nobre, tesislerde çalışan Van Hooijdonk ve tedavisi süren Servet katılmadı. Semih ise takımdan ayrı koşu yapmakla yetindi. Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı'yı İngiltere'de yaşayan oğulları Timur ve Aydan tesislerde ziyaret etti. Ballı, oğullarının F.Bahçe'nin Gaziantepspor ile yapacağı karşılaşmayı da izleyeceklerini söyledi.
F.Bahçe masa başı oyunlarla kazanıyor
Halka arz edilecek Trabzonspor Sportif hakkında yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla Almanya'ya giden Trabzonspor Başkanı Aktuğ, önceki akşam Berlin'de yaptığı konuşmada futbolun sadece sahada oynanmadığını ileri sürerken 'Şampiyonluğa ulaşmanın iki yolu vardır. Birincisi iyi bir takıma sahipsinizdir, şampiyonluğa ulaşırsınız. İkincisi F.Bahçe gibi, ancak bir takım masa başı oyunlarıyla kazanıp büyük takım olunur'' demişti.
Atay Aktuğ dün bu sözleri ile ilgili sorular üzerine, F.Bahçe Kulübü ile ilgili sözlerinin tepki görmesine şaşırdığını belirtti. Aktuğ, 'F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım demedi mi, 'Biz düne kadar şampiyonluğun sahada kazanıldığını sanıyorduk' diye. Aziz Yıldırım'ın sözlerinden ne anlaşılıyorsa ben de onu anladım. İnsanlar bundan F.Bahçe'nin masa başı oyunlarla şampiyon olduğunu anlamıştır' diye açıklama yaptı.
|
|
|
|
|
|
 |