 |
|
|
|
Öğretmene Bağ-Kur şoku
|
|
|
Öğretmen Dilek Sarıyıldız, Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'nden gelen yaklaşık 40 bin YTL'lik borç karşısında şoka uğradı. Bağ-Kur Sarıyıldız'dan, eşinin beş yıl önce neden olduğu kazada yaşamını yitiren Muammer Eryılmaz'ın eşi ve çocuklarına ödediği ölüm aylıkları ve cenaze masraflarını faiziyle birlikte istedi.
Dilek Sarıyıldız, eşinin kullandığı aracın 12 Şubat 2000'de kaza yaptığını ve araçta eşiyle birlikte dört kişinin öldüğünü belirterek şöyle dedi:
'Kazada kaybettiğim eşim sekizde sekiz kusurlu bulundu. Olayda ölen ve soy isimlerini hatırlamadığım Aylin ve Hatice'nin aileleri kan bedeli davası açtı. İki aileye yaklaşık 20 milyar lira kan bedeli ödedim. Beş yıl sonra Bağ-Kur Genel Müdürlüğü hakkımda dava açmış. Mahkeme kararıyla benden, Muammer Eryılmaz'ın eşi ve çocuklarına ödediği ölüm aylıkları ve cenaze masraflarını faiziyle birlikte istedi. Beş yıl önce yaklaşık 9.5 milyar lira olan borç 40 milyara yükselmiş. Bağ-Kur bunca zaman neredeydi, bu hantallıktan kaynaklanan farkı ben nasıl ödeyeyim şimdi. Aldığım öğretmen maaşıyla çocuğumun okul masraflarını zor karşılıyorum.' (ANKA)
|
|
|
|
|
|
 |