|
Emekli Sandığı tarafından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) devredilen ancak binaların işletmecileriyle ilgili sorunlar yüzünden ihaleye çıkalamayan yedi otel için yeniden masaya oturuluyor. Aralarından, İstanbul Hilton'un da bulunduğu Büyük Ankara, Stad, Bursa Çelik Palas, İstanbul Tarabya, Maçka ve İzmir Efes Oteli'nin satış işlemleri için Emekli Sandığı daha önce öngörüşmeler yaptığı otel zincirleriyle geniş çaplı toplantılar düzenleyecek. Emek İnşaat ve Emek Proje yetkililerinin de katılacağı bu toplantılarda, Büyük Tarabya ve Büyük Ankara Oteli için Millenium & Copthorne, Stad ve Maçka Oteli için Radisson SAS, Çelik Palas için Swissotel Grubu, Hilton için de Hilton İşletmesi ile görüşülecek.
Emekli Sandığı otellerinin işletmesini alan bu firmalara, otellerin satılması halinde de işletme ve kira sözleşmelerine bağlı kalınacağı taahhüdünde bulunacak ve satış sonrası otelleri alan firmalarla çalışıp çalışmayacaklarını soracak. Otelleri alan firmalarla aynı sözleşme şartları içinde çalışıp çalışamayacakları sorulacak. Firmalara, otellerin yeni sahipleri adına sözleşme hükümlerine uyma garantisi verilecek. Sözleşme hükümleri kapsamında faaliyetini sürdürmek isteyenler, sözleşmeler bitene kadar otelleri işletmeye devam edecek. Eğer sözkonusu görüşmeler olumlu sonuçlanırsa ÖİB, yedi otel için değer tespit ihalesi ardından satış ihalesini gerçekleştirecek.
Lojmanlar da satılıyor
Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, kuruma ait büyük gayrımenkulleri de ihale yoluyla satma kararı aldı. Ankara-Kızılay'daki Gökdelen, Ulus İşhanı ve Rüzgarlı İşhanı ile Bursa ve Eskişehir Otogarları, elden çıkarılacak. Diğer yandan satışında
istenen başarı sağlanamayan milletvekili lojmanlarında da satış yönteminin değiştirilmesi düşünülüyor. Düşünülen yeni modelde ofislere dönüştürülen çok katlı 2 blok, topluca ya da tek tek, villalar da yine tek tek ya da sokak sokak satılabilecek.
|