Pazartesi
31 Mayıs 2004 
 

 
 
Şakir Süter
Deniz Gökçe
Zülfikar Doğan
Kürşat Başar
Semih İdiz
Yaşar Erdinç
Coşkun Kırca
Burhan Ayeri
Ali Tezel
Ersan Özer
Spor
Ömer Gürsoy

Yemek tasarrufu PETKİM'i karlı yaptı

Özelleştirmenin ağır toplarından PETKİM, yeniden vitrine çıkmaya hazırlanıyor. Üçüncü kez ihaleye çıkılacak

PETKİM'de öncelikle alıcıları görmek isteyen Özelleştirme İdaresi, şirketin karlılık ve verimliliğinin artırılması için kolları sıvadı. PETKİM, hem üretim hem de satış notasında yeniden yapılandırılıyor. Daha önce tahsisli satış sistemi uygulayan şirkette rekabete dayalı bir satış sistemine geçiş çalışmaları devam ediyor.

Yılın ilk üç ayında 60.9 trilyon lira zarar açıklayan şirketin, nisan ayında kar elde ettiği, mayıs ayında da bu karlılığın artarak sürdüğü belirtiliyor. Petrol fiyatlarındaki artışın şirketin karlılığını etkilemediği de belirtilirken, şirketteki israfın önüne geçilerek kar sağlandığına işaret ediliyor.

Bundan önce yaklaşık 90 işçiyle birlikte kendi yemeğini yapan kuruluşta bu iş özel firmaya verilirken, buradan da 2 trilyon liraya yakın tasarruf sağlandığı, 90 kişinin de yükleme bölümünde görev yaptığı belirtiliyor. Şirketin verimlilik ve etkinliğinin artırılması için tasarruf çalışmalarının devam edeceği vurgulanıyor.


 
YAŞAM
CUMARTESİ
AKŞAM-LIK



Shubuo