
|
|
|
Kolay maç
Dün, Saracoğlu Stadın'da Fenerbahçe seyircisine keyif verecek bol gollü ve bol pozisyonlu bir maç vardı. Maçın 62. dakikasına kadar, yani Aurelio'nun skoru 4-1 yaptığı ana kadar Fenerbahçe'nin tam 19 tane gol pozisyonu vardı. Fenerbahçe seyircisi bunu sever, bu nedenlede ki keyiflendi ve bazı zaman maçı ayakta seyretti. Ancak bunun neden gerçekleştiğini doğru analiz etmek lazım. Elazığ maça 15 dakika katıldı. Hatta, Fenerbahçe savunmasının ve kalecisinin 12. dakikada ayakta uyuduğu bir korner atağında, Effa'nın kafasıyla 1-0 öne bile geçti. Ancak Elazığ'ın futbolu tamamen bir yanlış teori üzerine kurulmuştu ve sonunda ortaya gol panayırı çıktı.
Elazığ geriden liberesoz oynuyor ve Fenerbahçe forveti Serhat ve Hooijdonk'u adam-adama tutuyordu. 23 numaraı Ümit Hatipoğlu, Fenerbahçe'de oyun kurma görevi ile sahaya çıkmış olan Yusuf'u tutuyor ve zaman zaman ön libero gibi oynuyordu. Elazığspor 2-4-1-3 sistemiyle üç forvetli olarak sahada yer alıyordu. Forvetin gerisindeki tek oyuncu olan Sedat'ta savunma fonksiyonunu tam olarak yapmıyordu. Liberosuz adam-adama ve ileriye çıkarılmış defans, Fenerbahçe'ye bir çuval gol pozisyonu veriyor ve bireysel becerili Fenerbahçe oyuncularını adam-adama savunma ile durdurmanın mümkün olmadığını gösteriyordu. Tabii, Fenerbahçe'nin bireysel becerisi topla adam geçme becerisi, gol becerisi değil. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin dünkü hızlı ve bol pozisyon bulan oyunu, Daum'un takımının yaklaşımı kadar Elazığ'ın kötü yaklaşımından kaynaklanıyordu. Fenerbahçe'de Serhat'ın neredeyse bütün topları ezdiğini ve harcadığını söyleyelim. Forvetin arkasında organizatör olarak oynayan Yusuf ise adam geçmekte çok mahir ama inanılmaz sayıda pas hatası ve top kaptırma yaptı.
Bu söylediklerimize rağmen Fenerbahçe'de fizik kondisyon yerindeydi ve Aurelio başta olmak üzere hücumda çok çoğaldılar. Fenerbahçe savunmasına dönersek ön libero gibi oynayan Selçuk'un topla çok oynama ve kaptırma hatası devam ediyor. Genç kaleci Recep'te dört tane uzun topu seyretti. Biri gol oldu, biri de direkten döndü.
Sonuçta, Elazığ kenar yönetiminin hataları ve Fenerbahçe'de iyi oynayan Hooijdonk, Tuncay, Aurelio, Kemal ve Mahmut'un katkılarıyla Fenerbahçe çok kolay bir maç kazandı. Kazanmak her zaman iyidir, ama dünkü performans Fener'in, İstanbulspor'a farklı yenildiği maçtan daha düşük bir performanstı.
NOT: Fenerbahçe stadındaki yeni reklam panolarının fena halde göz aldığını ve oyuncuları şaşırttığını ekleyelim. Bunların UEFA kurallarına uyacağına zannetmiyorum.
|
|
|
|
|
|


|