Aksam Online
   
30 Ocak 2002 Çarşamba
  Güncel
  Politika
  Dünya
  Ekonomi
  Para-Borsa
  Spor
  Yazarlar
  Yaşam
  İnci
  Yıldız Falı
  Sinema
Turkcell
  Bize Ulaşın
  Arama-Arşiv
  Marmara
  Ege
  Akdeniz
  İç Anadolu
  Karadeniz
  Güney Doğu
KARADENİZ

Kömür al, tezek ver

Ardahan'da bazı dargelirli vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım olarak aldıkları kömürleri, 'daha çok' olduğu için gizlice tezekle takas ederek kara kışı geçirmeye çalışıyor

Ardahan Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, kentte, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan kömür yardımı alan bazı vatandaşların, aldıkları kömürleri, daha sonra, miktar olarak daha fazla olduğu gerekçesiyle tezekle takas ettikleri duyumunu aldıklarını bildirdi. Dağlı, özellikle ısınma aracı olarak tezek sobası kullanan vatandaşların bu yola başvurduklarını kaydederek, 'Vatandaş, bir ton kömür karşılığında tezek satan kişilerle anlaşıp, daha fazla miktarda tezek alıyor. Bu şekilde kış mevsimini daha sıcak geçireceğini düşünüyor' dedi.

Taahhütlü önlem

Bazılarınınsa aldıkları kömürü sattıklarını ifade eden Vali Yardımcısı Dağlı, bu durumun önüne geçebilmek için, kömür yardımı alan vatandaşlara, 'Kömürleri satmayacağı ya da başka bir malzemeyle takas etmeyeceği'ne dair taahhütname imzalattıklarını söyledi. Dağlı, bu uygulamadan sonra yardım kömürlerinin satımı ya da takası olaylarının azaldığını sözlerine ekledi.



1 / 4








Bayburt'a hayat verecek iki proje...



Güncel -  Politika -  Dünya -  Ekonomi -  Para-borsa -  Spor -  At yarışı -  Futbol_1.lig -  Yazarlar -  Yaşam -  İnci -  Sinema -  Marmara -  Ege -  Akdeniz -  İç Anadolu -  Karadeniz -  Guney Doğu -  Wap -  Yazı dizisi -  Yıldız Falı -  E-mail -  Arama Arşiv -  Künye -  Reklam

© 1997-2001 Aslı Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.