Aksam Online
   
08 Ekim 2001 Pazartesi
  Güncel
  Politika
  Dünya
  Ekonomi
  Para-Borsa
  Spor
  Yazarlar
  Yaşam
  İnci
  Yıldız Falı
  Sinema
Turkcell
  Bize Ulaşın
  Arama-Arşiv
  Marmara
  Ege
  Akdeniz
  İç Anadolu
  Karadeniz
  Güney Doğu
YAZARLAR

Mustafa Dolu       Halkın Avukatı

E-mail
Sn. Bakan Recep Önal size sorularımız var!..

Ülkemizin durumu ve ekonomisi belli. Kimsenin yarınları net gözükmüyor. Sevilen bir türkümüzde de dile getirildiği gibi yolun sonu gözükmüyor.

Siz devlet Personel Başkanlığı'ndan Sorumlu Bakanımız olmanız hasebiyle devletimizden umut bekleyen yüzbinlerin gözü ve kulağı sizde.

Şanlıurfa'dan Vedat Yanar, bunlardan birisi. Okurum durumlarının ne olacağını, sınav süresinin hangi koşullarda uzatılacağını, 'atamalar yapılacak' diyerek sınavzedeler topluluğu yaratan hükümetin bu yıl içerisinde atama yapıp yapmayacağını soruyor.

Bilecik Pazaryeri'nden A. Özmay sağlıkçı olan kızının DMS sınavında 85 puan alıp SSK hastanelerine atamasının yapıldığını ancak o tarihte yaşını tamamlamadığı için göreve başlatmadıklarını, yaşını tamamladıktan sonra durumlarını belirten dilekçe verdikleri halde cevap alamadıklarını, daha sonra meslek lisesi mezunlarının kaza'i rüşt kararı alanların göreve başlayacakları Bakanlar Kurulu'nca kabul edilmesine karşın, kendilerinin unutulduğunu belirterek, bu haksızlığın giderilip giderilmeyeceğini soruyor.

Karadeniz Ereğlisi'nden İsmail Doğanay, devlet adına okuyup 1995 yılında sağlıkçı olduğunu, o yıldan bu yana her şeye nane olur gibi müracaat ettiği halde kaale alınmadığını, DMS'de 85 puan aldığı halde Ankara'da hatırlı bir kimseyi tanımadığı için halen sokakta, kahvede ve inşaatlarda gün geçirdiğini, neredeyse yaşamdan bıktığını belirtiyor.

Özellikle halkına sağlık hizmeti vermek istediğini de ekleyen okurum, devlet bana ne zaman görev verecek, ayrıca Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilen 10 bin sağlıkçı kadronun kullanılmasına Başbakanlık izin verecek mi, diye soruyor.

Sn. Bakanım bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Görüldüğü gibi sorularımız basit. Vatandaş anlayacağı biçimde net olarak cevap bekliyor efendim.

Hani öğretmensiz okul kalmayacaktı?

Yeni atanan öğretmenlerden çoğu, görevlendirildikleri okullarına gitmediğinden mi, yoksa eksikliklerin tamamlanmadığından mıdır bilmiyorum ama veliler öğretmensizlikten şikayetçiler.

Eğitim yılı başlamasına karşın, öğretmensiz kalan okul velileri, çocuklarına öğretmen tutamayacaklarını da hatırlatarak ilgililerin okulları süratle gözden geçirerek açık olan öğretmen kadrolarının bir an önce tamamlanmasını istiyor.

Sürekli beni arayan ve faks çeken Bahçelievler Dedekorkut Anadolu Lisesi velileri, okullarında kimya, geometri, fizik, biyoloji ve milli güvenlik derslerinin boş geçtiğini belirtiyor.

Sn. Balıbey'in görevini ihmal edeceğini sanmamakla birlikte, atanan öğretmenlerin başlamama ihtimaline karşı, durumu yeniden gözden geçireceğini biliyor ve bekliyorum efendim.



2 / 14









Güncel -  Politika -  Dünya -  Ekonomi -  Para-borsa -  Spor -  At yarışı -  Futbol_1.lig -  Yazarlar -  Yaşam -  İnci -  Sinema -  Marmara -  Ege -  Akdeniz -  İç Anadolu -  Karadeniz -  Guney Doğu -  Wap -  Yazı dizisi -  Yıldız Falı -  E-mail -  Arama Arşiv -  Künye -  Reklam

© 1997-2001 Aslı Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.