Aksam Online
   
08 Ekim 2001 Pazartesi
  Güncel
  Politika
  Dünya
  Ekonomi
  Para-Borsa
  Spor
  Yazarlar
  Yaşam
  İnci
  Yıldız Falı
  Sinema
Turkcell
  Bize Ulaşın
  Arama-Arşiv
  Marmara
  Ege
  Akdeniz
  İç Anadolu
  Karadeniz
  Güney Doğu
GÜNCEL

ABD'ye tam destek

Askeri harekatın ardından hareketli saatlerin yaşandığı Ankara'da devletin zirvesi Başbakanlık'ta toplandı

H arekatın hemen ardından Ankara'da hareketlendi. Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında Başbakanlık Merkez Binası'nda 'savaş' toplantısı yapıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun katıldığı toplantıda operasyon değerlendirildi. 3 saat 10 dakika süren toplantıdan ABD'ye destek kararı çıktı.

Başbakanlık'a sırasıyla Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Başbakan Bülent Ecevit, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, Genelkurmay Heraket Başkanı ve Başbakanlık Askeri Danışmanı Korgeneral Köksal Karabay, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ve MİT Müsteşarı Şengal Atasagun, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu geldi. Toplantıda, ABD'nin Afganistan'a yönelik operasyonu ve operasyonun Türkiye'ye yansımaları ele alındı.

Muhalefetle görüşecek

3 saat 10 dakika süren toplantıda ABD'nin Afganistan'a yönelik askeri harekatı ve Türkiye'nin izleyeceği strateji ele alındı. Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin ABD'yi terörizmle mücadelesinde desteklediği vurgulandı. Terörizmle mücadelede uluslararası bir mücadelenin gerektiğine işaret edilen açıklamada, 'Türkiye, terörizmle mücadelede gerek uluslararası hukukun güçlendirilmesini ve gerekse bu çerçevede uluslararası bir organizasyonun oluşturulmasını desteklemektedir' denildi.

Harekatın NATO'nun kararları doğrultusunda ve NATO Anlaşması'nın 5. maddesinin kapsamında bazı NATO üyesi ülkeler ile bir kısım NATO dışı ülkelerin destekleri ile icra edildiğinin belirtildiği açıklamada, harekatla ilgili her türlü iç ve dış önlemlerin alındığı kaydedildi. Harekatın sadece terör odaklarının hedef alınmasından duyulan memnuniyetin dile getirildiği açıklamada, 'Masum halkın zarar görmemesi için özen gösterildiğini ve Afgan halkına insani yardım önlemlerinin alındığını vurgulaması memnuniyetle karşılanmıştır. Harekatın başlamasından önce ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney Sayın Cumhurbaşkanımızı aramış, diplomatik ve askeri kanallardan da harekat öncesi hükümetimiz bilgilendirilmiştir' ifadeleri kullanıldı.

Muhalefeti ziyaret

Toplantıdan çıkan Başbakan Ecevit, bugün muhalefet partisi liderleriyle bir araya geleceğini söyledi. Bülent Ecevit, bu toplantının ardından Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile birlikte Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüştü ve toplantıda alınan kararları aktardı.



1 / 4








Güncel -  Politika -  Dünya -  Ekonomi -  Para-borsa -  Spor -  At yarışı -  Futbol_1.lig -  Yazarlar -  Yaşam -  İnci -  Sinema -  Marmara -  Ege -  Akdeniz -  İç Anadolu -  Karadeniz -  Guney Doğu -  Wap -  Yazı dizisi -  Yıldız Falı -  E-mail -  Arama Arşiv -  Künye -  Reklam

© 1997-2001 Aslı Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.