Aksam Online
   
08 Ekim 2001 Pazartesi
  Güncel
  Politika
  Dünya
  Ekonomi
  Para-Borsa
  Spor
  Yazarlar
  Yaşam
  İnci
  Yıldız Falı
  Sinema
Turkcell
  Bize Ulaşın
  Arama-Arşiv
  Marmara
  Ege
  Akdeniz
  İç Anadolu
  Karadeniz
  Güney Doğu
DÜNYA

Bedeli ödenecek

Terörist saldırıların intikamının mutlaka alınacağını dile getiren ABD Başkanı George Bush, Afganistan'a yönelik harekatın başlamasından hemen önce anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Bush, Dünya Ticaret Merkezi'ndeki çalışanları kurtarmak isterken hayatını kaybeden itfaiyeciler anısına saygı duruşunda bulundu.

George Bush, dün eşi Laura Bush ile birlikte Maryland eyaletindeki başkanlık dinlenme yeri Camp David'de Ulusal İtfaiyeciler Anıtı'nı ziyaret etti. Anıta çelenk koyan Bush, her ülkede itfaiyecilerin toplum için canlarını verdiklerini söyledi.

ABD Başkanı Bush, geçen yıl ülke çapında ölen ve 11 Eylül'de de 110 katlı New York İkiz Kuleler'in yıkılışında yok olan toplam 401 itfaiyecinin anısına saygı duruşunda bulundu.

Saldırıların ardından enkazı gezen Bush, çalışanları kurtarmak için hayatlarını tehlikeye atan itfaiyecileri anmıştı. Başkan Bush kendisine hediye edilen bir itfaiyecinin rozetini alırken duygulu anlar yaşamış ve bu rozeti hayatı boyunca saklayacağını söylemişti.

ABD'de geçen yıl 101 itfaiyeci hayatını kaybetmişti. Dünya Ticaret Merkezi İkiz Kuleler'in 11 Eylül 2001 sabahı intihar yolcu uçaklarıyla delinmesi ve eriyerek çökmesi sonucu da 300 itfaiye elemanı ölmüştü.



1 / 21








Güncel -  Politika -  Dünya -  Ekonomi -  Para-borsa -  Spor -  At yarışı -  Futbol_1.lig -  Yazarlar -  Yaşam -  İnci -  Sinema -  Marmara -  Ege -  Akdeniz -  İç Anadolu -  Karadeniz -  Guney Doğu -  Wap -  Yazı dizisi -  Yıldız Falı -  E-mail -  Arama Arşiv -  Künye -  Reklam

© 1997-2001 Aslı Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.