Aksam Online
  KVK ile tam isabet  
21 Eylül 2001 Cuma
  Güncel
  Politika
  Dünya
  Ekonomi
  Para-Borsa
  Spor
  Yazarlar
  Yaşam
  İnci
  Yıldız Falı
  Sinema
Turkcell
  Bize Ulaşın
  Arama-Arşiv
  Marmara
  Ege
  Akdeniz
  İç Anadolu
  Karadeniz
  Güney Doğu
YAŞAM

Bir DENİZ kazası!.. Savaş AY

 
Kumkapı'daydık. Faslı Nihavent nam mekanda 3 parça saz eşliğinde İbrahim Şirin'den Nihavent dinliyorduk.ÿKara İbo tam 'Bir ihtimal daha var'a girmişti telefon çaldı. Deniz Akkaya kaza geçirdi, cipi yandı dedi gece muhabiri Özgür. Bazı genç gazetecilerin ağırkanlı olduklarını, haberi geç duyup geç gittiklerini biliyordum. Ama bu kadarına pes. Dedim ki: 'Oğlum Deniz'in cipi yanalı 1.5 yıl kadar oluyor dellendin mi sen?' Çocuk bozuldu biraz da saygısından alttan aldı. 'Abi onu demiyorum. Bu yeni cipi, yeni kazası, yeni yangını'.

UZUN İNCE BİR YOLDAYIZ

Meyhaneye hesabı ödedik mi erteledik mi hatırlamıyorum. Kendimi arabada, Amerikan Hastanesi'ne giderken buldum. Aman Allah'ım bir de ne göreyim? Direksiyondayım. Amerikan Hastanesi önüne doğru yol sıkıştı. Taksi durağındakilere sordum 'Yeni bir metro çöküntüsü mü var, yoksa çöp kamyonu mu yol tıkadı?' Biri: 'Deniz'e gidiyorlar' dedi. Adama nasıl garip baktıysam eğleşmeye başladı Gevrekçe gülüp bağırdı ardımdan: 'Mayon yanında mı Savaş abüüüü!..'

HATTI MÜDAFA

Yav köşeyi bi döndüm ki hastane kapısı değil maç kapısı. Bin Ladin yakalansa, tatbikatında bile bu kadar medyacı olmaz! 20 kadar kamera, bir o kadar fotoğraf makinesi polis muhabirleri, paparazziler, magazinciler, sağlık yazarları, gaste tv servis araç şoförleri, asistanlar, anonsçular, meraklı çevre sakinleri, mebzul miktar polis, yan inşaatın boşalan şantiye personeli, diğer hasta refakatçileri. Yanim yaklaşık 7 bin kişi filanız.

Hastanedekiler bu kalabalığa karşı 8-10 kadar bodyguard bir miktar hasta bakıcı ve hemşirelerden oluşan Majino Hattı oluşturmuşlar. Tabii ki gazeteci makulesi için hattı müdafa yoktur. Abandık, pres yaptık Deniz'i çıkışta yakaladık. Gerçi o arada olaya karışan, müdahil olan polislerle biz arasında çıkan düşük yoğunluklu çatışmada biraz zayiat ve telefat vermedik değil. Lakin olsun Deniz Akkaya uğruna kırılan 2 kamera, 3 fotoğraf makinası, 1 flaş ve kameraman Hasan'ın köprücük kemiği feda olsun. Haa unutmadan Akşam Magazin Servisi'nden Recep'in çok iyi çalıştığını da Müdürü Vehbi'ye söyliycem.



6 / 11








İki taraflı yorum




Dün dünde kaldı



Güncel -  Politika -  Dünya -  Ekonomi -  Para-borsa -  Spor -  At yarışı -  Futbol_1.lig -  Yazarlar -  Yaşam -  İnci -  Sinema -  Marmara -  Ege -  Akdeniz -  İç Anadolu -  Karadeniz -  Guney Doğu -  Wap -  Yazı dizisi -  Yıldız Falı -  E-mail -  Arama Arşiv -  Künye -  Reklam

© 1997-2001 Aslı Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.