Aksam Online
  KVK ile tam isabet  
21 Eylül 2001 Cuma
  Güncel
  Politika
  Dünya
  Ekonomi
  Para-Borsa
  Spor
  Yazarlar
  Yaşam
  İnci
  Yıldız Falı
  Sinema
Turkcell
  Bize Ulaşın
  Arama-Arşiv
  Marmara
  Ege
  Akdeniz
  İç Anadolu
  Karadeniz
  Güney Doğu
YAŞAM

Göz göre göre öldüler

Aksaray'daki metro göçüğünde uzman ekiplerin inceleme yapması için kurtarma çalışmalarına ara verilince enkaz altındaki Rumen anne ile kızı hayatını kaybetti. Böylece faciada ölenlerin sayısı dörde yükseldi.

İlk gün cansiperane çalışan kurtarma ekipleri, içeride 2 kişinin yaşadığı bilindiği halde önceki gün, akşam saatlerinde enkazda kayma olduğu ve uzman ekiplerin inceleme yapacağı gerekçesiyle kurtarma çalışmalarına ara verdi. Dün sabah yeniden başlayan çalışmalarda, saatlerce kurtarılmayı bekleyen Rumen Diva Divado ve ile 13 yaşındaki kızı Kiko'nun da hayatını kaybettiği belirlendi. İranlı Ali Rıza Sehrani ile Erzurumlu Ayhan isimli gençlerin cesetlerinin bulunduğu yerin tespit edildiği ancak iki gencin cesetlerinin üzerlerindeki kolonlar nedeniyle çıkarılamadığı belirtildi. Rumen anne kızın cesetleri de enkaz altından çıkarılamazken, ekiplerin dün 17.00 sıralarında bıraktıkları kurtarma çalışmalarına bugün tekrar başlayacakları bildirildi. Öte yandan, ikinci bir göçük tehlikesi nedeniyle çevredeki işyerleri boşaltıldı. Her an çökebilecek durumda olan bazı binalar da, ekipler tarafından yıkıldı. Enkaz altından yaralı olarak çıkarılan İranlı Ümit İrani, Mansur Mahsuri, Seit Hüseyin, Ali Rıza İbrahimifar olay gecesi deprem olduğunu zannederek çok korktuklarını söylediler.

Genco SABANCI-Devrim TOSUNOĞLU



3 / 11








İki taraflı yorum




Dün dünde kaldı



Güncel -  Politika -  Dünya -  Ekonomi -  Para-borsa -  Spor -  At yarışı -  Futbol_1.lig -  Yazarlar -  Yaşam -  İnci -  Sinema -  Marmara -  Ege -  Akdeniz -  İç Anadolu -  Karadeniz -  Guney Doğu -  Wap -  Yazı dizisi -  Yıldız Falı -  E-mail -  Arama Arşiv -  Künye -  Reklam

© 1997-2001 Aslı Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.