Tantan lanet okudu
Yılmaz'ın, ANAP'a 'ihanetle' suçladığı Tantan, vali ve kaymakamlara ilginç öğütler verdi
ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın, ANAP'a 'ihanetle' suçladığı İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, vali ve kaymakamlara ilginç öğütler verdi. Ankara SBF'de düzenlenen panelin açılışında konuşan vali ve kaymakamların, devletin temsilcisi olarak halka hizmet etmek mecburiyetinde olduklarını söyleyen Tantan, 'Kişi ve kurumların hizmetinde olan idarecilerimizi huzurlarınızda lanetliyorum' dedi.
Bakan Tantan, çok yetenekli ve nitelikli hizmet veren idarecilerin halkın vicdanında saygıyla yer edinirken, eksik hizmetlerde bulunanların ise halkın vicdanında mahkum edildiğine işaret etti ve şunları söyledi:
'Devletin kuruluş sitemi içerisinde siyasetçilerin görevi var, bürokratların görevi var, bu yetkileri ben mantığı içerisinde değil, biz mantığı içinde ekip çalışması içerisinde uygulamaya soktuğunuzda tüm sorunları halledeceğinize inanıyorum. Ama bireysel hareket ettiğiniz zaman halkın menfaatini gözardı ettiğinizde, bireysel menfaatler, sizin şahsınızı yok ederken, kamu yönetimini de yok etmektedir.'
Halka hizmet mecburiyeti
İçişleri Bakanı, kendisine yetki ve sorumluluk verilmiş idarecilerin, devletin temsilcisi olarak halka hizmet etmek mecburiyetinde olduklarını söyledi. Bu nedenle asla kişi ve kurumların hizmetinde olamayacaklarını kaydeden Tantan, 'Onlar halka hizmet etmek üzere kendilerine görev verilmiş idarecilerdir' dedi. Bu arada Tantan, Yılmaz'ın eleşterilerini hatırlatıp, 'İstifa edecek misiniz?' diye soran gazetecilere cevap vermedi.
|