'Kurtar bizi Derviş Baba'
Şubat krizinden sonra ekonominin patronluğuna getirilen Devlet Bakanı Kemal Derviş, 40 yıllık siyasetçi 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in sloganını elinden aldı. Vatandaşlar, İstanbul'da Boğaz turu yapan Derviş'e 'Kurtar bizi Baba' diye bağırdı.
Derviş, dün sabah bankacılarla bir araya geldikten sonra İstanbul'da kaldığı arkadaşı Prof. Dr. Asaf Savaş Akat'ın Yeniköy'deki evine döndü. Bir süre dinlenen Devlet Bakanı, saat 12.30 sıralarında Akat'la birlikte evden çıktı ve sahilde yaklaşık 45 dakika süren bir gezi yaptı. Yürüyüş sırasında vatandaşlarla tokalaşan ve küçük çocukları seven Derviş, deniz kıyısındaki Emek Cafe'de yakınları olduğu bildirilen bir grupla oturarak sohbet etti. Derviş'in sahildeki gezisi sırasında bir grup genç, yolun karşı tarafından 'Türkiye size güveniyor Derviş Bey' diye slogan attı. Devlet Bakanı Derviş de, gençlerin sloganlarına el sallayarak cevap verdi. Bu sırada, bir vatandaş 'Sizi Başbakan olarak görmek istiyoruz' derken, bir başkası da Bakan Derviş'e 'Kurtar bizi baba' diye seslendi. 12 yaşlarında bir çocuğun da 'Doları biraz indirin' demesi gülüşmelere neden oldu.
Çocukları sevdi
Sahilde balıkçılarla da kısa sohbetler yapan Derviş, 3 yaşındaki Sinan Aktay adlı çocuğu da kucağına alarak sevdi. Çocuğun annesinin Bakan Derviş'e, 'Oğlum sizi televizyonda portakal yerken gördü ve portakalın çok yararlı bir şey olduğunu düşünerek portakalı çok severek yemeye devam ediyor' dedi.
Devlet Bakanı Derviş, Boğaz turundan sonra THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara'ya uçtu. Derviş, Esenboğa Havaalanı'nda Türk Telekom yasasında uzlaşma olup olmadığına ilişkin soruları üzerine, 'Sizin şu anda Başbakanlık'ta olmanız lazım. Esas toplantı orada' karşılığını verdi.
|