Azmin zaferi
Kemaliye sakinleri, 1974 yılında sular altında kalan köprüyü yenilemek için 20 yıl uğraştılar.
Yazıcıoğlu'nun katkısıyla yapıldı
1974 yılında Keban Barajı'nın dolmasının ardından Başpınar Köprüsü'yle birlikte beş köprüsü sular altında kalan Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde 20 köyün karşı yakayla ulaşımı kesildi. Yirmi yıl boyunca yapılamayan köprünün, dönemin Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu tarafından ele alınıp sonuçlandırıldığını belirten yöre halkı da, duydukları minnet nedeniyle köprüye Recep Yazıcıoğlu'nun adını verdi.
Köylü tek yürek oldu
ERZİNCAN İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Özer, yirmi yıl boyunca köprü yapılması için çaba harcadıklarını belirterek, 'Köprü Yaptırma Derneği kurduk. Devlet bu köprünün çok pahalı olduğunu öne sürerek yapımını gerçekleştirmedi. Sonunda halk, birikimlerini bir araya getirerek bu köprünün yapımı için öne çıktı. Erzincan Valiliği'ne atanan, Recep Yazıcıoğlu'nun konuyu ele almasıyla sonuca ulaştık' dedi.
Kollektif çalıştılar
KÖPRÜ fikrini ortaya atan Hüseyin Sipahi'nin, baraj üzerine dolgu yaptığını söyleyen Şerafettin Özer, yapılan çalışmaları şöyle özetledi: 'Hüseyin Sipahi, köprünün ayaklarını döktü. Köprünün çelik bölümü ise Ankara'da yapıldı ve ayaklar üzerine oturtuldu. Vali Yazıcıoğlu'nun Başpınar Köprüsü'nün yapımında büyük emeği vardır. Bu köprünün yapılmasıyla iki yakadaki vatandaş da rahatladı. Çaresizlikleri sona erdi.'
Lütfü ÖZGÜNAYDIN
|