Evet-hayır farkının en yüksek olduğu anket sonucu

İVEM Araştırma'nın 30 Mart-7 Nisan tarihleri arasında 26 il, 78 ilçe ve 156 köyde yaptığı referandum anketi sonuçları yayınlandı.

Evet-hayır farkının en yüksek olduğu anket sonucu

Referandum anket sonuçlarını ilan eden anket şirketleri, son dönemde 'Evet'in bir adım daha öne çıktığını söylüyor. Özellikle Avrupa ile yaşanan krizin 'Evet' oylarını etkilediği görüşü hakim. İllere ve bölgelere göre değişik oranlar söz konusu. İVEM Araştırma, referanduma 3 gün kala seçmenin nabzını tuttu. 

REFERANDUM SON DAKİKA ANKET SONUÇLARI 

Anket sonuçlarına göre seçmene "16 Nisan 2017 yapılacak referandumda tercihinizi hangi yönde kullanacaksınız?" soruldu. Katılımcıların yüzde 58,2'si "EVET" yanıtını verdi. "HAYIR" diyenlerin oranı ise yüzde 41,8'de kaldı.

Anketin ikinci bölümünde ise seçmenlerin partilere göre oy tercihleri analiz edildi. Ankete katılan seçmenlere "Önümüzdeki hafta Pazar günü Genel Seçim olursa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" diye soruldu. Sonuçlara göre, AK Parti yüzde 53.1 ile birinci parti çıkarken, CHP yüzde 24.7, MHP yüzde 14.5 oy aldı. HDP ise yüzde 6.4 ile seçim barajı altında kaldı. 

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın