Göksel Sönmezocak kimdir, şarkıları neler? Onur Akay kimdir?

Göksel Sönmezocak kimdir, kaç yaşında sorusu araştırılıyor. Onur Akay kimdir? Müzik camiası acı bir haberle sarsıldı. Çok sayıda bestesi ünlü isimler tarafından okunan Göksel Sönmezocak, çoklu organ yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Acı haberi 'sanat dünyasının felaket tellalı' olarak anılan Onur Akay duyurdu. Ses sanatçısı Onur Akay, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sanatçı arkadaşımız Göksel Sönmezocak’ı, amansız bir hastalık neticesinde, çoklu organ yetmezliğinden bugün sabaha karşı kaybettik. Tuğba Özay’ın çok sayıda şarkısının bestecisi olan Göksel'in cenazesi, bugün Karacaahmet Şakirin Camii'nden ikindi namazından sonra uğurlanacak” ifadelerini kullandı. Peki Onur Akay kimdir? Türk sanat müziği ses sanatçısı, bestekar, şair, yazar, sunucu ve oyuncu kimlikleri ile bir çok başarıya imza atan Onur Akay, 28 Nisan 1977 tarihinde, Ankara'da dünyaya geldi. Detaylar haberimizde sizlerle.

Göksel Sönmezocak kimdir, şarkıları neler" Onur Akay kimdir"

Onur Akay Göksel Sönmezocak’ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Göksel Sönmezocak kimdir, besteleri neler sorusu merak ediliyor. Onur Akay kimdir? Çok sayıda bestesi ünlü isimler tarafından okunan Göksel Sönmezocak, çoklu organ yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Acı haberi 'sanat dünyasının felaket tellalı' olarak anılan Onur Akay duyurdu. Göksel Sönmezocak birçok bestenin sahibiydi. Aynı zamanda ses sanatçılığı ve müzik öğretmenliği de yapan Göksel Sönmezocak, Tuğba Özay’ın 'Hoşçakal Bayım', 'Yargısız İnfaz', 'İnançsız Aşklar', 'Maske', 'Tatil' gibi çok sayıda şarkısının da bestecisiydi. Ses sanatçısı Onur Akay, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sanatçı arkadaşımız Göksel Sönmezocak’ı, amansız bir hastalık neticesinde, çoklu organ yetmezliğinden bugün sabaha karşı kaybettik. Tuğba Özay’ın çok sayıda şarkısının bestecisi olan Göksel'in cenazesi, bugün Karacaahmet Şakirin Camii'nden ikindi namazından sonra uğurlanacak” ifadelerini kullandı.

GÖKSEL SÖNMEZOCAK ÖLDÜ MÜ?

Çok sayıda bestesi ünlü isimler tarafından okunan Göksel Sönmezocak, çoklu organ yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Acı haberi 'sanat dünyasının felaket tellalı' olarak anılan Onur Akay duyurdu.

Ses sanatçısı Onur Akay, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sanatçı arkadaşımız Göksel Sönmezocak’ı, amansız bir hastalık neticesinde, çoklu organ yetmezliğinden bugün sabaha karşı kaybettik. Tuğba Özay’ın çok sayıda şarkısının bestecisi olan Göksel'in cenazesi, bugün Karacaahmet Şakirin Camii'nden ikindi namazından sonra uğurlanacak” ifadelerini kullandı.

GÖKSEL SÖNMEZOCAK KİMDİR?

Göksel Sönmezocak birçok bestenin sahibiydi. Aynı zamanda ses sanatçılığı ve müzik öğretmenliği de yapan Göksel Sönmezocak, Tuğba Özay’ın 'Hoşçakal Bayım', 'Yargısız İnfaz', 'İnançsız Aşklar', 'Maske', 'Tatil' gibi çok sayıda şarkısının da bestecisiydi.

ONUR AKAY KİMDİR?

ürk sanat müziği ses sanatçısı, bestekar, şair, yazar, sunucu ve oyuncu kimlikleri ile bir çok başarıya imza atan Onur Akay, 28 Nisan 1977 tarihinde, Ankara'da dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Musikisi Nazariyatı bölümününde 6 yıl okuduktan sonra Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Ses Eğitimi bölümünü tamamlayan Onur Akay, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça, Süheyla Altmışdört ve Nevin İnam Karındaş gibi dönemin en önemli hocalarından musiki dersleri aldı.

Müzik Kariyeri

MESAM üyesi olan Onur Akay, Türk musikisinde birçok nazariyatçının kabul ettiği Müstear'lı Nikriz, Müstear'lı Hicaz, Zirgüle'li Pençgâh isimlerini verdiği 3 bileşik makam buldu, terkib etti ve takım besteledi. Ayrıca bulduğu makamları, bestelediği örnek eserleriyle tanıttı.

Zeki Müren'in veliahtı olarak tanınmaya başladı!

1990 yılında, henüz 13 yaşındayken yaptığı "Gönlümdeki Bahar" adlı ilk bestesinin sözleri Zeki Müren'e ait.

Akay, ilk albümünü piyasaya çıkardıktan sonra ise, basında Zeki Müren'in veliahtı olarak anılmaya başladı.

Şiirleri Bestelendi!

Sahnelere 1993 yılında çıkmaya başlayan ve TRT repertuarında çok sayıda eseri yer alan Onur Akay'ın, Semahat Özdenses, Erol Sayan, Suat Sayın, Necdet Tokatlıoğlu, Teoman Önaldı, Amir Ateş, Rüştü Eriç, Necdet Varol, Sadun Aksüt, Erdinç Çelikkol, Zeynettin Maraş, Gündoğdu Duran, Turhan Taşan, Osman Babuşçu ve İlgün Soysev gibi unutulmayacak bestekarlar tarafından şiirleri bestelendi.

Eserleri, TRT sanatçıları ve ünlü isimler tarafından albümlerde ve canlı yayınlarda okundu. Üç şiiri Türk pop müziğinin öncülerinden Erol Büyükburç tarafından bestelendi.

Sanat Güneşimiz Zeki Müren'in doğum günü olan 6 Aralık tarihi ise, Onur Akay'ın TRT Müzik'te yaptığı öneri ile, ilk defa 2012 yılında Türk Sanat Müziği Günü olarak kutlandı.

Bu Gece Kalıyorum isimli ilk stüdyo albümünü 1997 yılında, "Yaşar Kekeva Plakçılık" etiketiyle yayınladı ve büyük bir başarı elde etti.

İstanbul Ağlıyor isimli ikinci stüdyo albümünü ise, 2001 yılında piyasaya sürdü ve bu albümden bir video klip çekti. Klip şarkısı olan "İstanbul Ağlıyor" listelerde ilk sıraya çıkmayı başardı ve bu şarkısıyla tüm Türkiye tarafından tanındı.

Onur Akay'ın çok sayıda ödülü bulunmaktadır.

Oyunculuk Kariyeri!

Onur Akay, 1991 yılında Ankara Gazi Eğitim Fakültesi Tiyatro Kulübü'nde, Güngör Dilmen`in yazdığı "Kurban" adlı tiyatro eseri ile, "Murat" rolünde çocuk oyuncu olarak oyunculuğa başladı.

1997 yılında "Mahallenin Muhtarları" ve 2004 yılında "Şöhretler Kebapçısı" isimli iki dizide rol alarak oyunculuğu sürdürdü.

2015 yılında ise, "Oklarla Dans" isimli sinema filminde, gazino patronu rolünü üstlendiği basında yer aldı.

Sunuculuk Kariyeri

1992 yılında, Ankara radyolarında Türk sanat müziği programları hazırlayıp sunan Onur Akay, ünlü oyuncu Semih Sergen’den diksiyon dersleri aldı.

Radyolarda, sunuculuğa ve spikerliğe üç yıl devam etti.

2011 yılında "Keyf-i Muhabbet" ve 2012 yılında ise, "İftar Lezzeti" isimli iki ayrı televizyon programı sundu. Ayrıca, ünlü sunucu Müge Oruçkaptan'la beraber çok sayıda "Bayram Özel" ve "Yılbaşı Özel" televizyon programları sunan Akay, birçok ünlü ismi programlarına konuk etti.

Yazarlık Kariyeri

1998 yılında, 245. sayıdan itibaren başladığı "ANA" isimli kültür ve sanat dergisinde, uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı.

Onur Akay, son yıllarda ise kendi sosyal medya adreslerinden yazdıkları ile, Türkiye'nin en büyük gazeteleri ve ulusal haber kanalları tarafından sürekli kaynak gösterilince, 2014 yılında Haber Artı Türk'ün siyasi yazar kadrosuna alındı. Halen, Haber Artı Türk ve Aydınlık Gazetesi'nde yazıları yayınlanmaktadır. Yazdıkları ile binlerce haberde kaynak gösterilen Onur Akay, kısa sürede ulusal basın ve medyada büyük bir güven kazandı.

Albümleri

1997 - Bu Gece Kalıyorum

2001 - İstanbul Ağlıyor

Tüm Magazin haberleri için tıklayın