Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Petrolümüzü bir an önce Türkiye'ye ihraç etmek istiyoruz

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Türkiye ile ilişkileri tüm alanlarda geliştirmek istediklerini belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Petrolümüzü bir an önce Türkiye'ye ihraç etmek istiyoruz

Caferi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Bağdat'taki Dışişleri  Bakanlığı Konutu'ndaki görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması yaptı.               

Irak ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlü olduğuna dikkati çeken  Caferi, "Türkiye ile ilişkilerin tüm alanlarda derinleştirilmesini istiyoruz."  dedi. Caferi, Türkiye'nin Iraklı sığınmacılara verdiği desteği takdirle  karşıladıklarını ifade etti.               

Irak'tan Türkiye'ye petrol ihracı               

"Irak'taki ham petrolün boru hatları aracılığıyla bir an önce Türkiye'ye ihraç edilmesini istiyoruz." diyen Caferi, ekonomik alandaki  ilişkilerin geliştirilmesi için Türk şirketlerini Irak'ta daha fazla yatırım  yapmaya davet etti.             

Caferi, Irak ve Türkiye arasındaki su meselesine de değinerek  Çavuşoğlu'ndan Ilısu Barajı konusunun ertelenmesini talep ettiklerini aktardı. Bakan Caferi, "Irak'a verilen suyun saniyede 50 metreküpten 90 metreküpe  yükseltilmesini de görüştük." değerlendirmesinde bulundu.               

Irak Dışişleri Bakanı, Başika konusunu da Türkiye ile birlikte çözmeye  kararlı olduklarını söyledi.               

Iraklı mevkidaşıyla görüşen Çavuşoğlu, basın açıklamasının ardından Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda onuruna verilen öğle yemeğine geçti.               

Çavuşoğlu, Irak'ta ayrıca Başbakan Haydar el-İbadi, Türkmen Eşgüdüm Kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ile görüşecek.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın