ABD’nin Münbiç’te Afrin dejavusu

Terör destekçisi ABD, Türkiye’nin Münbiç’e yönelik olası bir operasyon başlatması halinde terör örgütü PKK/YPG’yi koruyacağını açıkladı. ABD’li yetkililer, aynı sözleri Afrin için de dile getirmişti.

ABD’nin Münbiç’te Afrin dejavusu

Afrin’deki terör unsurlarına yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı öncesinde, operasyonun DEAŞ ile mücadeleyi aksatacağı yalanına sarılan ABD, benzer şeyleri şimdi de Münbiç için dile getirmeye başladı. ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Albay Robert Manning haftalık basın toplantısında Türkiye’nin Afrin operasyonu ile ilgili soruları cevapladı. Manning Suriye’nin kuzeybatısındaki durumdan kaygılı olduklarını belirtirken “DEAŞ ile mücadele aksamasın” çağrısı yaptı.

Zeytin Dalı öncesindeki bahaneler gündemde

Konuşmasında “Tüm tarafların dikkatini DEAŞ’le mücadeleye vermesini istiyoruz” diyen Manning, ABD’nin Afrin bölgesinde bulunmadığının altını çizdi. Manning, “Türkiye’nin Münbiç’teki Demokratik Suriye Güçleri’ni (DSG) hedef alması durumunda sahadaki ortaklarınızı koruyacak mısınız?” sorusuna da “Biz bütün taraflara ABD güçlerinin orada olduğunu ve orada kalmaları için gereken tedbirleri alacağımızı hatırlattık” diye cevap verdi.

Afrin için de aynısını söylemişlerdi

ABD liderliğindeki DEAŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyonun Sözcüsü Albay Ryan Dillon, geçtiğimiz kasım ayında yaptığı açıklamada Afrin’e yönelik olası bir operasyon halinde “Gerekirse SDG’nin (PKK/PYD) çatısı altındaki herkesi; Araplar, Kürtler, Yezidiler ve Hıristiyanlar’ı destekler ve koruruz” demişti. ABD’li yetkililer daha sonra ağız değiştirerek Afrin’in operasyon sahaları içinde olmadığını açıklamıştı.

Teröristbaşının ayarı bozuldu

Afrin’de ağır bir yenilgiye uğrayan terör örgütü PKK, savaş çığırtkanlığı yapmaya başladı. “Üst düzey” terörist Duran Kalkan da örgüte bağlı teröristler için yayınladığı mesajda tüm Türkiye’yi kana bulama çağrısı yaptı. Açıklamasında coştukça coşan, kendinden geçen teröristbaşı, Türkiye’de devam eden terör saldırılarını hatırlatarak, teröristlerin Afrin’e yönelik hamle yapacağını; hatta Şemdinli’yi ele geçireceklerini zırlavadı.

PKK’nın Münbiç’teki yeni ismi MMC!

Terör örgütü PKK’ya yeni isimler uyduran ABD’nin Münbiç’te PKK’ya uygun gördüğü ismin Münbiç Askeri Konseyi olduğu açıklanmıştı. Albay Robert Manning, 30 Kasım’da yaptığı açıklamada “Koalisyon olarak bizim Münbiç’teki tek muhatabımız bu şehrin terör örgütü DEAŞ’ten temizlenmesinin ardından yerel halktan kurulan Münbiç Askeri Konseyi’dir” demişti. Aynı toplantıda veren MMC’nin yapısına ilişkin bilgi veren bir diğer sözcü Binbaşı Adrian Rankine Galloway ise, Münbiç’te YPG’li (PKK’lı) olmadığına işaret ederek, bölgede kalan güçlerin MMC’ye mensup olduğunu söylemişti.

(Dirilişpostası)

Tüm Dünya haberleri için tıklayın