Uzak bir diyar, araftan gelen bir gazel deÄŸil Afganistan. Halen MehmetçiÄŸin görev yaptığı yer, İslam coÄŸrafyasının namus davası. El Kaide ile Amerikan güçlerinin mücadele alanı. Pakistan'ın siyasi dengelerinin balans noktası. Her geçen gün güçlenen Taliban ideolojisinin çıkış yeri. Dünyanın eroin deposu. Obama'ya göre global terörle mücadelede Irak'tan bile önemli en stratejik yer. Kadınların burka giydirildiÄŸi, kız çocuklarının Taliban zoruyla bir kez daha okullardan men edildiÄŸi kabus. Batı ittifakının harcı sayılan NATO'nun geleceÄŸini belirleyecek test.
Afganistan, yakında yola çıkacak 800'e yakın Türk askerinin yeni görev alanı.
Ve Amerikan politikasının gerçek anlamda iflası.
Afganistan'da rezil bir ÅŸey oldu geçen ay: Seçimler!
Seçimlerin nesi rezil olabilir? Sandık, demokrasinin en meÅŸru göstergesi, en yüce mabedi deÄŸil mi? KuÅŸkusuz öyle. Ancak orada durum böyle olmadı. 8 yıldır iktidarda olan Karzai hükümeti, bütün dünyanın gözü önünde, Afgan halkıyla alay edercesine, sandık sandık, kutu kutu seçimleri hileyle çaldı.
Seçim hileleri o kadar kör gözüm parmağına yapıldı ki, İnternette cep telefonuyla plastik sandıklara sahte oy dolduranların görüntülerini mi istersiniz, yöre nüfusunun 3 katının güya hükümete oy verdiÄŸi sonuçları mı... İşte New York Times muhabiri Dexter Filkins'in dünkü satırları: 'Batılı ve Afgan yetkililere göre, Hamid Karzai'nin yandaÅŸları yüzlerce sahte sandık yaratarak binlerce oy kaydetti.' 800'e yakın olduÄŸu sanılan bu sahte sandıklar, binbir türlü seçim hilesinin yalnız biri. Gazeteye konuÅŸan bir diplomat, sandıkların yüzde 15'inin hiç açılmamış olmasına karşın hükümet yanlısı gibi kaydedildiÄŸini anlatıyor. ÖrneÄŸin yalnız 25 bin kiÅŸinin sandığa gittiÄŸi Kandahar'da Karzai'ye 350 bin oy çıkmış. Gerisini düÅŸünün artık!
Bir de ÅŸu ufak detay var: 2001'de ABD tarafından taçlandırılan ve bir türlü koltuÄŸundan kalkmayan Hamid Karzai'nin erkek kardeÅŸi, Afganistan'ın bir numaralı uyuÅŸturucu baronu!
Ülke artık o kadar kötü yönetiliyor, rüÅŸvet o kadar yaygın ki, Afgan halkı 2001 yılında ÅŸenlikle kurtulduÄŸu Taliban'ı mumla arar oldu. Daha da ötesinde, Taliban'ı destekler oldu.
Bütün bunları alt alta koyunca neden isyan ettiÄŸimi göreceksiniz. İslam dünyasında demokratikleÅŸme, dış etkiyle bile gelse desteklediÄŸim bir ÅŸey. Müslümanlar dikta rejimleriyle deÄŸil, diÄŸer halklar gibi demokrasiyle yönetilmeli. Buna ancak bu demokrasi deÄŸil köklü ve onurlu bir milletin iradesiyle alay etme!
Afgan seçimleri iptal edilmelidir. Bu hem bizzat Obama, hem de NATO için bir inandırıcılık testidir. Washington ÅŸu zamana kadar Afgan seçimleri konusunda sessiz kaldı. E akıllarının bir ucunda El Kaide, terörle mücadele, 68 bin Amerikan askeri var. Karzai için ölüp bitmeseler bile gemiyi ters yüz etmek istemiyorlar.
Yanlış hesap. Ufak hesap. Belki Karzai'yi birkaç yıl daha itekleyerek orada tutarsınız, ama ondan sonra da Afganistan iflah olmaz. El Kaide Cumhuriyeti olur.
Burada Türkiye'ye büyük görev düÅŸüyor. Demokrasinin komediye dönüÅŸmesine, Afganistan üzerinden bütün İslam coÄŸrafyasına yanlış mesaj verilemesine izin vermeyin. Washington'a bu hatayı yaptırmayın.
NATO, Türkiye'ye muhtaç. Hükümetin Türk askeri oraya varmadan yapabileceÄŸi ÅŸeyler var. Ankara, uzun zamandır uluslararası dünyaya Hamas'ın sandıkta kazandığı zaferin meÅŸru olduÄŸu, bu zafer sonrasında Hamas'ı tanımamanın Filistin halkının iradesine saygısızlık olduÄŸu tezini iÅŸliyor.
Sayın BaÅŸbakan, ÅŸimdi de Afgan halkı için devreye girin. Allah aÅŸkına statüko, dengeler, istikrar diyenlere kulak asmayın. Ne Afgan halkı, ne de Müslümanlar böyle bir hakareti kaldırabilecek durumda.
Åžu seçim komedisini iptal ettirin.
Yasal Uyarı: TurkMedya internet sitelerinde yayınlanan haberler ve köşe yazılarının tüm hakları TurkMedya Yayın Grubuna aittir. Kaynak gösterilerek dahi haberin veya köşe yazısının tamamı yazılı izin alınmaksızın kullanılamaz.
Sadece alıntı yapılan haberin veya köşe yazısının bir bölümü, alıntı yapılan habere/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.