Bazı büyüklerimizin kızmasına alıştık. Ancak, biz yine onlara saygı duyarken, çeliÅŸkilerini dile getirmeyi sürdüreceÄŸiz. İlk örnek Hıncal Uluç'tan. Son 90 Dakika'da 'Bülent Korkmaz gibi birinin Galatasaray'ın başında kalmaya hakkı yok. Bir an önce gitmesi gerekir' dedi. Oysa, daha bir hafta önce aynı programda 'Aranan kan bulundu. İsabetli seçim' lafını eden kimdi? Özür dilemek halletmiyor. Bunları biz atlasak, dikkatli okurlarımız es geçmiyor. Tıpkı, Muharrem Akduman gibi. Tuhafımıza giden bir baÅŸka tespit, HaÅŸmet BabaoÄŸlu ve Mehmet Yılmaz'ın, Fuat AkdaÄŸ'la birlikte 'Üç Maymunu oynamaları'. 'Duymadım, görmedim, iÅŸitmedim'i ilke edinenlerin çıkıp da futbolcu ya da teknik adamları eleÅŸtirmeye hakkı var mı?
...
İlker Yasin 3. Devre ile yeniden doÄŸdu. CNNTÜRK ona yaradı. En akıllı uygulaması ise, deÄŸiÅŸik ve önemli konuklar bulması. Galatasaray'lı Mesut Yılmaz'ın seçimi isabetliydi. 'Cim-Bom'a baÅŸkanlığı düÅŸünmüyorum. Bu ciddi iÅŸtir' diyen eski baÅŸbakan 'Siyaset, futboldan daha nankör' derken samimiydi. DiÄŸer misafir Rıdvan Dilmen'in sözleri bırakın spor sayfalarını, birinci sayfalara manÅŸet olmalı. 'Turkcell Süper Ligi'nin son iki haftası ÅŸaibeli geçecek' dedi. Ardından ekledi; 'İddiasını kaybetmiÅŸ Galatasaray ve düÅŸmüÅŸ Hacettepe'nin Sivasspor maçlarına dikkat etmeli'. Dilmen'in, ÅŸimdiden 'Hatır ÅŸikesi' ihbarında bulunduÄŸu kanısındayız. Dileriz hazırladığı kitaba bu konuÅŸmasını ilave edecektir.
...
Sadece iki iddialı yayındaki bipleri gördükçe 'Futbol, Futbol'un kıymetini daha iyi anlıyoruz. TRT-3'tekini kaçırmayın. Tansu Polatkan ve Metin Gören'in yorumlarına 'İşte kalite budur'u neden simge yaptığımızı daha iyi anlayacaksınız.
***
Ekranlarda sallasanız ekonomi uzmanı geçinenlere deÄŸecek. 'Ne ABD'ye, ne de Türkiye'ye bir ÅŸey olmaz' nutukları atanlar, ÅŸimdi de 'Döviz falcılığı'na baÅŸladılar. Bunların alayına soruyoruz; 'Sizin hangi tahmininiz tuttu ki, yeni ahkam kesebiliyorsunuz?'.
...
Bir kiÅŸiyi 'Fırça dışı' tutup, alkışlıyoruz; 'Cüneyt Özdemir'. BeÅŸNBirK'ya Bilardo Osman'ı -Ataç- çıkardı. Üç senelik liseyi 7 yılda bitiren ve bilardoyu milli formayı giyecek kadar seven bu 'Ayaklı Borsa Uzmanı' herkesin anlayacağı laflar etti. 'Müdahale kesildiÄŸi an dolar 2 liraya çıkar. Vatandaşın parası varsa, bir kısmını likiditede tutmalı. Kalanı ise altına yatırmalı' uyarısında bulundu. Osman'ın sözlerine aynen katıldık. 'IMF ile anlaÅŸmalar hiç bitmez. İç ve dış borçları bitirmedikten sonra, iki yıl sonra yenisini yaparız' ÅŸeklindeki iki cümlesini de, ekonomiden sorumlu bakanlarımız çerçeveletip, odalarına assınlar.
***
Klasik Musikimizle ilgili iki önemli CD aldık. İlkinde 1610-1677 yılları arasında yaÅŸayan Ali Ufki'nin 16 eseri var. Bunları Ahmet Kadri Rizeli, özel ekip kurarak müzik setimize taşıdı. Meraklılarına önereceÄŸimiz diÄŸer çalışmada Dımıtrıe Cantemir'in -KantemiroÄŸlu- besteleri mevcut. Bu arada Sony Musıc'e teÅŸekkür etmeyi unutmuyoruz.
...
Nurten Güzelsevdi'nin, tam 26 cezaevini gezip, kadın mahkumlarla yaptığı röportajlar 'Kapıaltı' adıyla yayınlanacak. Samanyolu Haber'deki yayının baÅŸlangıç saati 21.10. İlk bölüm bu akÅŸam. St. Petersburg Balmumu Heykel Sergisi'nin resmi açılışı yarın akÅŸam saat 19.00'da Armoni Park'ta -Sefaköy. 47 ünlü ismin canlıdan farksız görüntülerini beÄŸeneceksiniz.
Yasal Uyarı: TurkMedya internet sitelerinde yayınlanan haberler ve köşe yazılarının tüm hakları TurkMedya Yayın Grubuna aittir. Kaynak gösterilerek dahi haberin veya köşe yazısının tamamı yazılı izin alınmaksızın kullanılamaz.
Sadece alıntı yapılan haberin veya köşe yazısının bir bölümü, alıntı yapılan habere/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.